wanhakeskarilogo

Aku Ankat järjestykseen  

Posted by Unknown

Ongelma:
Haluaisin lainata pojalleni pari Aku Ankan taskukirjaa. Mutta seison hölmistyneenä taskukirjahyllyn edessä. Minulla ei ole aavistustakaan, mitkä näistä Otto on jo lukenut. Minun pitää lainata muovikassillinen taskukirjoja, jotta voin varmistua, että mukaan tulee joku sellainen, mitä poikani ei ole vielä lukenut.
Ratkaisu:
Perustin Otolle oman kirjahyllyn LibraryThingiin.
LibraryThingiin alkaa nyt muodostumaan Oton lukuhistoria. Minä syötän pojan lukemat kirjat netissä olevaan listaan, laitan kirjoihin niiden järjestämistä ja löytämistä helpottavat tagit eli asiasanat ja Otto saa antaa kirjoille tähtiä tai kirjoittaa arvion.
Hyöty:
Nyt näen kirjaston nettikoneelta tai kännykästä Aku-hyllyn edessä mitä taskukirjoja Otto on jo lukenut.
Kun Otto arvioi lukemansa kirjat, hän oppii kirjoittamaan ja puhumaan kirjoista ja jäsentämään mielipiteitään. ja kun minä tiedän mistä Otto pitää, minun on helpompi lainata hänelle kirjoja, joista hän todennäköisesti pitää.
Otto pitää kaikista inventaariolistoista. Uskon, että luettujen kirjojen lista innostaa Ottoa lukemaan enemmän.
LibraryThing voisi olla mukava yhteinen harrastus isälle ja pojalle.

1) Perusta käyttäjätunnus LibraryThingiin.
2) Lisää Tallenna kirjoja-välilehden mistä etsitään -joukkoon Helsinki Metropolitan Libraries. Näin Librarything löytää myös suomalaiset kirjat.
3) Kirjoita Etsi-kenttään kirjan tai kirjailijan nimi. Korvaa ä ja ö kirjan ja kirjailijan nimessä o:lla ja a:lla.
4) Kun oikea kirja löytyy, anna sille sopivat avainsanat ja siirrä omaan kirjastoon.
5) Tutki mitä kaikkea LibraryThingissä voi tehdä. Sovita se omiin tarpeisiisi. Linkitä kirjastosi muihin sosiaalisiin verkostoihisi.

This entry was posted on lauantai 20. lokakuuta 2007 at lauantaina, lokakuuta 20, 2007 . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 kommenttia

Lähetä kommentti