wanhakeskarilogo

Maarianhaminan kirjaston Se  

Posted by Unknown in

Ote Ahvenanmaan virallisilta turistisivuilta:

"Kaupunginkirjasto
Maarianhaminan kaupunginkirjaston (kuva 2) (4) suunnitteli arkkitehti Hans Stenius helsinkiläisestä arkkitehtitoimisto Hansson & Steniuksesta. Kirjasto valmistui vuonna 1989. Hans Stenius kuvailee Maarianhaminan kaupunginkirjaston ideaa seuraavasti:

”Maarianhaminan kaupunginkirjaston suunnittelussa pyrkimyksenä ja perustavoitteena oli maksimaalinen avoimuus, joustavuus, luoksepäästävyys - kaikkien talo, jossa tapahtuu paljon ja juuri tässä ajassa. Kirjaston tuli houkutella, siinä tuli olla paikallista leimaa ja samalla sen oli luotava tietynlaista universaalia henkeä: IT-kulttuuri teki tuloaa virtuaaleine verkostoineen ja yhteisine tietokantoineen.” (ote teoksesta Bibliotekshuset 1989-1997 – Arkitektens intentioner)"

Samoja asioita kai mekin tavoittelemme uuden kirjaston suunnittelussa.
Mutta kukapa ei.
Mutta mielenkiintoista nähdä, miten samoihin asioihin pyrittiin 20 vuotta sitten Ahvenanmaalla. Joka ei ole ihan sama paikka kuin Suvela.

This entry was posted on tiistai 8. toukokuuta 2007 at tiistaina, toukokuuta 08, 2007 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 kommenttia

Lähetä kommentti